Na Ilidži zapaljen automobil, na Dobrinji razbojništvo

Radiosarajevo.ba
Na Ilidži zapaljen automobil, na Dobrinji razbojništvo

U ponedjeljak u jutarnjim satima u ulici Dobrinjska 55, Općina Novi Grad, dvije nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem izvršile razbojništvo nad vlasnicom stana G.E. od koje su otuđili novac, zlatni i srebreni nakit, mobitel, tri foto-aparata, kompjuter i nekoliko parfema.

Razbojnici su bili maskirani, na sebi imali crne kape preko lica. Nakon razbojništva, vozilom tamno plave boje, udaljili su se u nepoznatom pravcu.

Istog dana je u mjestu Vela, Općina Ilidža u šumi, došlo do požara na vozilu marke Dacia Sandero u vlasništvu Šarajevo-šume DOO Sarajevo. Požar su lokalizirali pripadnici PVB Sarajevo. Vozilo je u potpunosti izgorilo,a o ovome je obaviješten dežurni tužitelj KT Sarajevo. Uviđaju je prisustvovao vještak PPZ koji je konstatovao da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od nepoznatih osoba u unutrašnjem dijelu vozila, nakon čega se požar proširio na ostale dijelove vozila.

U marketu Bongo, u Općini Novi Grad, u ponedjeljak navečer, nepoznata osoba izvršila je razbojništvo nad uposlenicom Č. A. od koje je otuđio neutvrđenu količinu novca. Nepoznata osoba na sebi je imala crnu kapu preko lica a nakon izvršenja se udaljio u nepoznatom pravcu, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije