Na granici BiH i Hrvatske moguća izgradnja odlagališta nuklearnog otpada

Radiosarajevo.ba
Na granici BiH i Hrvatske moguća izgradnja odlagališta nuklearnog otpada

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je, na prijedlog Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, donijelo Odluku o formiranju Radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor.

U Radnu grupu su imenovani predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, državnih ministarstava za vanjske poslove i vanjsku trgovinu i ekonomske odnose, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, te resornih ministarstava Republike Srpske i Federacije BiH.

Za predsjedavajuću Radne grupe imenovana je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Radna grupa će osigurati koordinaciju rada institucija Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i lokalnih nivoa vlasti u vezi potencijalne izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije