Na gradskom groblju Bare klanjana dženaza Bilalu Bašoviću

0
Radiosarajevo.ba
Na gradskom groblju Bare klanjana dženaza Bilalu Bašoviću
FOTO: Facebook / Klanjana dženaza Bilalu Bašoviću

Na gradskom groblju Bare klanjana je dženaza i obavljen ukop poznatog sarajevskog ugostitelja Bilala Bašovića.

Bašović je preminuo u 69. godini, a bio je veoma poznat kao ugledni ugostitelj u glavnim gradu BiH i regionu.

Na posljednjem oproštaju bio je prisutan veliki broj članova rodbine, prijatelja, a među njima i poznati muzičari i estradne zvijezde: Hari Varešanović, Nazif Gljiva, Nihad Alibegovi.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Te sportisti - bivši predsjednik Nogometnog saveza BiH Dino Begić, te treneri Mehmed Janjoš, Munir Talović, Alija Hadžiosmanović Braco... zatim Nasir Jabučar, Said Čolpa, kao i sportisti iz svijeta boksa Dževad Poturak, Adnan Redžović...

Podsjetimo, Bilal Bašović preminuo je prije dva dana, 29. maja. Od njega se oprostio potpredsjednik SABNOR-a Nijaz Skenderagić.

"Na vječni počinak otišao je dobri i vrijedni čovjek Bilal Bašović. Iz rodnog Prijepolja put ga je doveo u Sarajevo, gdje je izučio konobarski zanat, a kasnije postao poznat i priznat ugostitelj.

Restoran Jekovac, Robna kuća Sarajka, Skenderija, pa do kupovine hotela Park u Vogošći su lokali koji je uspješno vodio. Bio je dio stalne ekipe koja je pratila utakmice reprezentacije BiH.

Život ga nije uvijek mazio. Pamtićemo ga kao vrijednog i skromnog druga. Saučestvujem u bolu sa njegovom porodicom za koju se toliko borio za njihovim i našim Bilalom", napisao je Skenderagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije