Na cijelom prostoru BiH žuti meteoalarm: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom"

0
AA
Na cijelom prostoru BiH žuti meteoalarm: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Očekuju se pljuskovi / Ilustracija

Zbog pljuskova praćenih grmljavinom na prostoru cijele Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm.

Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske, tuzlanske, banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle ili niske naoblake, a u ostatku zemlje preovladava sunčano vrijeme.

Temperature zraka u osam sati iznosila je Bjelašnica 7, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Sokolac 12, Srebrenica 13, Livno, Sanski Most i Zvornik 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sarajevo, i Zenica 15, Tuzla 16, Bihać, Gradačac i Trebinje 17, Mostar 18 i Neum 19 stepeni Celzijusa.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano oapda.

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeni naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren u Bosni uglavnom istočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake praćen lokalnim pljuskovima i grmljavina. Dnevna temperatura oko 24 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije