Na cestama u BiH saobraćaj bez zastoja

Radiosarajevo.ba
Na cestama u BiH saobraćaj bez zastoja

Na putnim pravcima u BiH saobraća se bez dužih zastoja.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima putu i da drže rastojanje između vozila, a poseban oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, zbog mogućih mjestimičnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno od 15. novembra.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se putni pravcu: Tuzla-Šićki Brod, Jajce-Banja Luka, Banja Luka-Čelinac i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog radova na raskrsnici "Velešići" izmjenjen je režim saobraćanja na raskrsnici ulica  Muhameda ef. Pandže i Halida Kajtaza, gdje se za vrijeme radova saobraćaj preusmjerava privremeno uspostavljenim saobraćajnicama.

Danas, 12. novembra, kao i 13. i 14. u vremenu od 8 do 16 sati na snazi je zabrana saobraćanja u ulici Halida Kajtaza od raskrsnice sa ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa ulicom Muhameda ef. Pandže u smjeru Tunel - Željeznička stanica, dok smjer Željeznička stanica - Tunel ostaje slobodan za odvijanje saobraćaja.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Paromlinska, Ćamila Sijarića, Envera Čolakovića, Rustempašina i Ustanička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije