Na Bjelašnici jutros temperatura kao u Čapljini: Za ovu sedmicu najavljene padavine

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros temperatura kao u Čapljini: Za ovu sedmicu najavljene padavine
Jutros je u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle ili niskih oblaka, a u ostalim dijelovima pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati: Kupres -16 stepeni, Goražde -15, Drvar -13, Bugojno -12, Bihać, Jajce, Livno i Sanski Most -10, Banja Luka, Gradačac i Tuzla -9, Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo i Zenica -8, Zvornik -7, Bijeljina -6, Bjelašnica, Stolac i Čapljina -4, Mostar i Trebinje 0, Neum 3 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će na sjeveru, kao i po kotlinama centralne i istočne Bosne prevladavati magla i niska oblačnost. U ostatku naše zemlje sunčano vrijeme. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12 stupnjeva. U Sarajevu sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada jutro s maglom ili niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

U utorak jutro u većini područja sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana i u večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. Padavine se očekuju u večernjim satima i u noći s utorka na srijedu. U područjima iznad 1.200 m sa susnježicom i snijegom, a u nižim sa kišom. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 1 do 6, na jugu od 7 do 12 °C. 

U srijedu oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Na istoku, sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Na jugu Hercegovine padavina u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 1 do 7, a dnevne od 3 do 10, na jugu od 8 do 13 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije