Na Bjelašnici jutros minusi, u Mostaru 15 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minusi, u Mostaru 15 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: AA / Mostar

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica i Zvornik 2, Bihać, Drvar i Prijedor 3, Doboj, Ivan Sedlo i Zenica 4, Grude 5, Gradačac 6, Bijeljina, Sarajevo i Tuzla 8, Livno i Stolac 10, Široki Brijeg i Trebinje 12, Neum 14, Mostar 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U jutarnjim satima, kod osjetljivih osoba moguće su slabije poteškoće usljed nešto nižih temperatura. Sa odmicanjem dana posvuda će otopliti i biće ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Na krajnjem sjevernu i sjeveroistoku Bosne povremeno jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 22 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

Utorak: Sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

Srijeda: Sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije