Na Bjelašnici jutros minusi: Objavljena prognoza i za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minusi: Objavljena prognoza i za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 6; Bugojno, Sarajevo 8; Drvar, Gradačac, Jajce, Livno, Tuzla, Zenica 10; Bihać, Sanski Most 12; Grude, Stolac 14; Široki Brijeg 15; Neum 17; Mostar 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje probleme. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati. U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina poslije podne. U drugom dijelu dana ili tokom noći u sjeveroj i sjeveroistočnoj Bosni s očekuje grmljavina. Na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine pretežno, u ostatku umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 12 do 20, na jugu do 23 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 12 °C.

Četvrtak: U Hercegovini uglavnom umjereno oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, u centalnim, istočnim područjima i u Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

AccuWeather donosi prognozu do sljedećeg utorka - ako im je vjerovati, tmurni dani su pred nama:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije