Na Bjelašnici jutros minusi: Meteorolozi najavili promjenu vremena - evo kad nam stiže kiša

1
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minusi: Meteorolozi najavili promjenu vremena - evo kad nam stiže kiša
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Maglovito jutro

Jutros je u našoj zemlje oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 0; Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo 3; Prijedor, Zenica 4; Bihać, Tuzla 5; Banja Luka, Doboj 6; Grude, Livno, Zvornik 7; Gradačac 8; Trebinje 12; Mostar 14; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 956 hPa, za 13 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i biće ugodnije, uz više sunca, prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Nedim Sladić prognozira: "Evo kada započinje začetak skandinavskog bloka"

Nedim Sladić prognozira: "Evo kada započinje začetak skandinavskog bloka"

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Tokom dana slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu 19 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 12 °C. 

U nedjelju na sjeveroistoku Bosne sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno. Poslije podne i tokom noći kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu 16 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U poslijepodnevnim satima i tokom noći kiša je moguća i u ostatku naše zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 9 do 14, na jugu 17 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu 18 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u Krajini. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije