Na Bjelašnici jutros minusi: Danas bi moglo biti kiše - pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minusi: Danas bi moglo biti kiše - pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 4, Drvar, Široki Brijeg i Sokolac 5, Bugojno, Jajce i Sarajevo 6, Sanski Most 7, Bihać, Livno, Prijedor, Tuzla i Zenica 8, Gradačac 9, Banja Luka, Grude i Zvornik 10, Trebinje 12, Mostar i Neum 15 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika biće lošija u Bosni. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povremene slabije padavine, pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U Hercegovini sunčanije i ugodnije, mada uz mjestimično izraženiju buru, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Nova prognoza vremena Nedima Sladića mnogima vraća osmijeh na lice

Nova prognoza vremena Nedima Sladića mnogima vraća osmijeh na lice

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim i sjeveroistočni područjima i sa slabom kišom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 22 stupnja. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

Četvrtak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Heregovini sunčano. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.

Petak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu 12, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

Subota: Malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu 14, a najviša dnevna od 15 do 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije