Na Bjelašnici jutros zabilježen minus, stiže novi snijeg

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros zabilježen minus, stiže novi snijeg
Arhiv / Novi snijeg se očekuje u glavnom gradu BiH

U našoj zemlji jutros oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u većem dijelu Bosne i ponegdje u Hercegovini. 

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac -2; Ivan Sedlo, Zvornik 3; Brčko, Mostar, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 4; Bijeljina, Jajce, Livno 6; Bugojno, Trebinje 7; Sanski Most 8; Banja Luka 10; Bihać 11; Neum 12.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. U višim područjima Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. U večernjim satima postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od 6 do 10, na jugu od 8 do 13 °C. 

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom. U višim dijelovima grada, poslije podne ili u večernjim satima, je moguć prelazak kiše u snijeg. Dnevna temperatura oko 6 °C. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

Nedjelja - jutro pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 10 do 13 stepeni.

Ponedjeljak - u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i u večernjim satima, ponegdje i u nižim područjima kiša može prelazit u susnježicu i snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 13 stepeni.

Utorak - pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa kišom u nižim područjima, a u višim sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije