Na Bjelašnici jutros minus 6, u Neumu 10 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 6, u Neumu 10 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Foto: Dž. K. / Zima na Vilsonovom šetalištu

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan Sedlo -3, Drvar -1, Bihać, Bugojno, Prijedor i Sokolac 0, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zenica i Zvornik 2, Bijeljina 3, Livno 4, Mostar i Trebinje 5, Široki Brijeg i Stolac 7, Neum 10 stepeni. Afmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature većim dijelom dana i dalje će predstavljati problem za osjetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Zimske radosti na Mojmilu: Uživaju i djeca i roditelji

Zimske radosti na Mojmilu: Uživaju i djeca i roditelji

FHMZ je objavio i visinu sniježnog pokrivača jutros - kažu da je na Bjelašnici napadalo 123 centimetra snijega. Na Ivan-Sedlu je 50, Čemernom 48, a u Bihaću je napadalo čak 36 centimetara.

Visina sniježnog pokrivača u Sarajevu je 21 centimetar, na Sokocu 20, Han Pijesku 18, Gacku 23, Sanskom Mostu 13...

Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepena. U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Utorak: U Bosni oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. 

Srijeda: U Bosni oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. 

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije