Na Bjelašnici jutros -6: Objavljena prognoza za naredne dane - bit će kiše

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -6: Objavljena prognoza za naredne dane - bit će kiše
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica, Drvar i Sokolac -6 stepeni, Livno -5, Bugojno -4, Bihać, Doboj, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor i Sanski Most -3, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla i Zenica -2, Bijeljina i Grude -1, Sarajevo 0, Gradačac 2, Trebinje 7, Neum 8, Mostar 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 958 milibara, za 16 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna, većina ljudi biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijih jutarnjih sati, tokom dana biće ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale. Mjestimična pojava magle može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće, pretežno prije podne. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Srijeda: Sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu i sjeveru do 17 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

AccuWeather je također objavio prognozu, no, prema njihovoj najavi, kiša i kratkotrajno zahlađenje dolazi nam u subotu:

Prognoza za naredne dane - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za naredne dane

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije