Na Bjelašnici jutros minus 11! Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 11! Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, mart 2023.

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati jutros su iznosile: Bjelašnica -11 stepeni, Bugojno -5, Drvar, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac -4, Sarajevo -3, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica -2, Široki Brijeg -1, Bihać i Prijedor 0, Banja Luka, Doboj, Stolac i Trebinje 1, Bijeljina, Gradačac i Mostar 2, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Dodatna stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature zraka širom zemlje biti neuobičajeno niske. Potom ugodnije, uz južno strujanje, blago zatopljenje i sa povremenim sunčanim intervalima.

Otkriveno od čega je preminuo u 25. godini: Sahranjen Mirsel Smajić

Otkriveno od čega je preminuo u 25. godini: Sahranjen Mirsel Smajić

Danas su u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima, novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 14 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a najvša dnevna od 12 do 18 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a najviša dnevna od 13 do 19 stepeni.

Na Bjelašnici jutros minus 12! Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

Na Bjelašnici jutros minus 12! Meteorolozi objavili "žuto" upozorenje za danas, pročitajte detalje

Subota: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima i uglavnom vjetrovito. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije