Na Bjelašnici jutros minus 11: Meteorolozi objavili i upozorenje za danas

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 11: Meteorolozi objavili i upozorenje za danas
Foto: Dž. K. / Gužva na Marijin dvoru

Žuti meteoalarm, zbog očekivanih jakih udara vjetra, upaljen je danas za područje Bosne i Hercegovine.

Meteorolozi upozoravaju: "Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Inače, jutros je pretežno oblačno u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Na jugu i sjeveru zemlje je pretežno vedro.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan Sedlo -3; Bihać i Sanski Most -2; Sarajevo -1; Banja Luka 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Drvar, Livno i Tuzla 1; Gradačac 3; Zenica 4; Široki Brijeg i Trebinje 5; Mostar i Stolac 7; Neum 8°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno vrijeme i slabije padavine u Bosni, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa porastom temperatura i djelimičnim razvedravanjem u drugom dijelu dana, opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Na jugu sunčanije i ugodnije.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

Vozači, oprez: Snijeg u višim predjelima napravio nove probleme, povećana opasnost i od odrona

Vozači, oprez: Snijeg u višim predjelima napravio nove probleme, povećana opasnost i od odrona

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu do 16°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Hercegovini jugo. U Bosni prije podne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti sa zapada u drugom dijelu dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Objavljena prognoza do 27. marta: Pripremite se na velike promjene - stižu i kiša i snijeg

Objavljena prognoza do 27. marta: Pripremite se na velike promjene - stižu i kiša i snijeg

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije