Na Bjelašnici jutros 8 stepeni: Objavljena i prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 8 stepeni: Objavljena i prognoza do subote
N.G. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Bez padavina na jugu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 12; Drvar 13; Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 14; Banja Luka, Bugojno, Gradačac i Jajce 15; Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zenica 16; Grude 17; Mostar i Trebinje 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, a negativan uticaj vremenskih prilika će oslabiti najprije u zapadnim dijelovima a potom i u ostatku zemlje. U centralnoj i istočnoj Bosni, duže zadržavanje naoblake i tmurno vrijeme tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene poteškoće. Moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja.

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Požar na Čengić Vili: Na parkingu gorio automobil

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Grmljavina je moguća na području Hercegovine. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 27°C. U Sarajevu oblačno sa kišom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije