Na Bjelašnici jutros 7, u Mostaru 20 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje?

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 7, u Mostaru 20 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Arhiv

Jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno 10; Ivan-sedlo 12; Drvar, Gradačac i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Jajce i Sarajevo 14; Bijeljina i Sanski Most 15; Grude i Zenica 16; Trebinje 18; Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 4hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Duži sunčani intervali i ugodne temperature u većem dijelu zemlje pozitivno će uticati na većinu populacije. Nešto nestabilnosti očekuje se na jugu zemlje i u centralnim dijelovima što će kod osjetljivih osoba, pretežno hroničnih bolesnika, izazvati povremeno izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Danas u Bosni i Hercegovini postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poneki lokalni pljusak je moguć u jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine. Novo naoblačenje sa zapada u noći na petak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C. U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, rijetko je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine prije podne na području Krajine i poslije podne u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine oblačno prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Lokalno slaba kiša ili pljusak prije podne u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije