Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Srebrenica 12, Bihać, Bugojno, Drvar i Gradačac 13, Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Trebinje i Zenica 14, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 15, Banja Luka, Doboj i Grude 16, Mostar 17, Neum 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Usljed pogoršanja vremenskih prilika, opšta slika će biti lošija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, s obzirom na to da će se osjet hladnoće postepeno pojačavati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku, izraženije u poslijepodnevnim i noćnim satima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima, a do kraja dana padavine i u ostatku zemlje. Intentivnije padavine u večernjim satima, u Krajini, jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, a na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 13 do 19 stepeni.

Subota: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije