Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Objavljena i prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Objavljena i prognoza do petka
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan Sedlo 12, Bugojno, Drvar, Livno i Sarajevo 15, Jajce, Tuzla i Zenica 16, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 17, Bihać, Mostar i Sanski Most 18, Neum 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Uz oblačno vrijeme, svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. U poslijepodnevnim i večernjim satima, mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim djelovima. Tokom dana, lokalni pljuskovi se očekuju u većini područja. U Hercegovini je moguća grmljavina. U večernjim satima postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 11 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

Četvrtak: Prije podne umjereno vrijeme. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovii i na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje na jugu. Tokom dana, razovojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima, moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije