Na Bjelašnici jutros -2: Zbog najavljene prognoze, magla bi mogla u potpunosti nestati

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -2: Zbog najavljene prognoze, magla bi mogla u potpunosti nestati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Grad prepravili turisti, pije se kafa u baštama

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišaom. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -4; Bjelašnica -2; Bugojno, Sanski Most, Srebrenica 0; Tuzla, Zenica 1; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo 2; Ivan-sedlo, Zvornik 3; Drvar 6; Gradačac, Livno 7; Grude, Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 8; Neum 10; Bihać 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Katar najavio sve oblike podrške u procesu potrage za iranskim predsjednikom i šefom diplomatije

Katar najavio sve oblike podrške u procesu potrage za iranskim predsjednikom i šefom diplomatije

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tokom noći povremeno jaki udari juga. Dnevna temperatura od 9 do 16 °C.

U Sarajevu sunčano. U nižim dijelovima grada dio prijepodneva magla ili sumaglica. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U srijedu: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Prema kraju dana kiša na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje susnježica i snijeg. Vjetar umjeren sa jakim do ulujnim udarima južni i jugoistočni. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 °C.

U četvrtak: Oblačno vrijeme sa kišom u Hecegovini. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom dana padavine slaba i uglavnom prestaju. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak: Pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U subotu: Pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije