Na Bjelašnici jutros -2 stepena: Objavljena prognoza za novogodišnju noć

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -2 stepena: Objavljena prognoza za novogodišnju noć
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajev o uoči Nove godine

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2, Gradačac i Sanski Most 0, Tuzla 1, Bihać, Bugojno, Drvar i Sarajevo 2, Ivan-sedlo 3, Livno i Zenica 4, Grude i Široki Brijeg 7, Mostar 8, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

Miroslav Stevanović odlučio se oprostiti od dresa reprezentacije BiH

Miroslav Stevanović odlučio se oprostiti od dresa reprezentacije BiH

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Djelimična stabilizacija uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike, čemu će doprinijeti i slabljenje južnog strujanja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Poželjno je posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju, osobito tokom jutra i večeri.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 29.12.2021 (Srijeda)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana padavine postupno slabe i prestaju. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 13 stepeni.

ZA 30.12.2021 (Četvrtak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

ZA 31.12.2021 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije