Na Bjelašnici jutros 10 stepeni: Stiže promjena vremena - evo kad će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 10 stepeni: Stiže promjena vremena - evo kad će biti kiše
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Široki Brijeg 11, Ivan-sedlo 12, Drvar i Sokolac 13, Bugojno, Livno i Sarajevo 14, Bihać, Grude, Jajce i Sanski Most 15, Trebinje 16, Banja Luka, Mostar, Neum, Tuzla i Zenica 17, Gradačac 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti tokom poslijepodneva, može ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne uvjetovati rijetke lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31 stepen. U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno intetnzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Ponedjeljak: Sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije