Na Bjelašnici i u Sarajevu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i u Sarajevu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do ponedjeljka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo i parkovi

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bugojno i Drvar -2; Sanski Most 0; Jajce, Livno i Zenica 1; Bihać, Bijeljina, Doboj i Grude 2; Banja Luka, Bjelašnica, Sarajevo i Tuzla 3; Ivan-sedlo 4; Mostar, Neum i Trebinje 8; Gradačac 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955Pa, za 12hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će, uz više sunca, biti ugodnije. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput umora, nervoze, dekoncentracije, pretežno zbog neuobičajeno visokih temperatura u drugom dijelu dana, stoga je poželjno prilagoditi odijevanje vremenskim prilikama i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U subotu prije podne postepeno naoblačenje u Bosni sa sjevera. U drugoj polovini dana lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Više oblačnosti od sredine dana na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U nedjelju u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije