Na Bjelašnici i u Bihaću jutros minusi: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad će biti kiše

1
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i u Bihaću jutros minusi: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad će biti kiše
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać, Ivan-sedlo 3; Livno 5; Sanski Most 6; Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 7; Grude, Sarajevo 8; Gradačac 9; Mostar 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom prijepodneva. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana topliji i ugodniji, sa sunčanim intervalima.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčnao vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Vjetar u Bosni slab zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 24 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 17 °C.

Vjerovali ili ne: Ovo su večerašnje fotografije iz Bosne i Hercegovine

Vjerovali ili ne: Ovo su večerašnje fotografije iz Bosne i Hercegovine

U ponedjeljak u Bosni oblačno vrijeme sa kišom. Tokom poslijepodneva prestanak padavina i razvedravanje u sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne se očekuje kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 12 do 18, na jugu 22 °C.

U utorak pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalno pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 22 °C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Heregovini sunčano. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 23 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije