Na Bjelašnici i Sokocu jutros minusi: Objavljena prognoza za narednu sedmicu

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i Sokocu jutros minusi: Objavljena prognoza za narednu sedmicu
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -3, Livno 1, Bugojno 2, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Srebrenica 3, Grude, Sarajevo i Tuzla 4, Bijeljina i Sanski Most 5, Bihać 6, Doboj, Gradačac i Zvornik 7, Banja Luka, Mostar i Prijedor 8, Trebinje 10, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, na jugu do 21 stepen.

U Sarajevu veći dio dana umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mjestimično tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, kod većine ljudi će lošije djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se, sa porastom temperatura, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

Objavljena je prognoza i za prva tri dana naredne sedmice:

U ponedjeljak 19.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 11, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 22 stepena.

U utorak 20.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 15 do 19, na jugu do 22 stepena.

U srijedu 21.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 16 do 22 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije