Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

1
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljetna šetnja poslije kiše u Sarajevu

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Ivan Sedlo 1; Široki Brijeg i Sokolac 2; Bihać i Bugojno 4; Sanski Most i Sarajevo 5; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla 6; Srebrenica i Zenica 7; Mostar, Trebinje i Zvornik 8; Neum 9°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon svježijeg jutra, kada je poželjno posvetiti nešto više pažnje odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će biti ljepša u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima uz naoblaku i slabije padavine, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje i dekoncentracije.

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju povremeni lokalni pljuskovi. Može biti i slabe grmljavine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. U Sarajevu oblačno dio prijepodneva. Zatim djelomično smanjenje oblačnosti. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C. 

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. 

Snijeg opet zabijelio planinske krajeve u Bosni i Hercegovini: Ispraćaj 'Goveđe zime' i preokret

Snijeg opet zabijelio planinske krajeve u Bosni i Hercegovini: Ispraćaj 'Goveđe zime' i preokret

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije