Na Bjelašnici i jutros -24: Za petak najavljene snježne padavine

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i jutros -24: Za petak najavljene snježne padavine
I danas je u našoj zemlji na snazi narandžasti meteoalarm zbog niskih temperatura zraka. Upozorenje važi sve do 12. januara, navode na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registriran i slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -24 stepena, Sokolac -19, Doboj i Goražde -16, Bijeljina, Ivan-sedlo i Tuzla -15, Sarajevo i Srebrenica -14, Banja Luka i Sanski Most -13, Bugojno, Gradačac i Zvornik -12, Livno -11, Jajce i Zenica -10, Drvar i Trebinje -9, Bihać -7, Mostar i Čapljina -6, Neum -5 stepeni.

 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U višim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od -11 do -5, na jugu od -3 do 2 stepena. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a moguće je provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura oko -6 stepeni.

 

Srijeda: U Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično i sa slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -18 do -12, na jugu od -7 do -1, na planinama do -21, a najviša dnevna od -8 do -2, na jugu od -1 do 4 stepena.

 

Četvrtak: Jutro malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne s kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -15 do -8, na jugu od -4 do 0, na planinama do -18, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 3 do 8 stepeni.

 

Petak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni najprije kiša koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Tokom dana, povećanje sniježnog pokrivača. U Hercegovini s kišom. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, na planinama do -10, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 stepeni. Poslijepodne, pad temperatura zraka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije