Na aerodromu spriječen šverc Viagre

Radiosarajevo.ba
Na aerodromu spriječen šverc Viagre

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo, spriječili su pokušaj nezakonitog uvoza 1.252 komada tableta 'Viagra', ukupne tržišne vrijednosti oko 30.000 KM.

Neprijavljene tablete 'Viagre', kako se navodi u saopćenju UIO, otkrivene su prilikom redovne kontrole, uz pomoć specijalnog vozila za skeniranje robe.
Roba je bila lažno deklarisana i upućena na fizičku osobu  sa mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini.

Za Viagru nisu postajale odgovarajuće dozvole i saglasnosti ovlaštenih državnih i entitetskih inspekcijskih službi, bez kojih je uvoz te robe zabranjen. Roba je privremeno oduzeta, a protiv odgovornih osoba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH, također,  poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Isto tako, poziva sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, kaže se u saopćenju iz UIO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije