MVP BiH objavilo preporuku državljanima BiH za putovanje u Ukrajinu

0
Radiosarajevo.ba
MVP BiH objavilo preporuku državljanima BiH za putovanje u Ukrajinu
Foto: EPA-EFE / Aerodrom u ukrajinskom Lavovu

Državljanima Bosne i Hercegovine preporučuje se da izbjegavaju putovanje u područja u Ukrajini gdje je, prema medijskim izvještajima, registrirano pogoršanje sigurnosne situacije i koncentracija vojnih snaga.

"Za putovanja u ostale dijelove Ukrajine, bosanskohercegovačkim državljanima savjetujemo da do daljnjeg odgode putovanja koja nisu nužna", saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ukoliko nisu u mogućnosti odgoditi putovanje zbog ranije preuzetih obaveza i zakazanih termina, dodaje se, "savjetujemo oprez i svakodnevno informiranje o trenutnoj situaciji iz pouzdanih i raspoloživih izvora".

Za konzularnu pomoć nadležna je Ambasada Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Inače, oči svijeta su proteklih dana ponovo uperene u Ukrajinu - desetine hiljada ruskih vojnika okupljaju se na granici, a u dijelovima Ukrajine izdaju se upozorenja o predstojećoj velikoj invaziji Rusije.

Podsjetimo, kada su Ukrajinci zbacili proruskog predsjednika 2014. godine, Rusija Vladimira Putina je preuzela kontrolu na Krimu i podržala proruske separatiste u istočnoj Ukrajini, u sukobu koji je odnio više od 14.000 života i koji traje do danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije