Sarajliji osumnjičenom za zlostavljanje najmanje sedam djevojčica određen pritvor

Radiosarajevo.ba
Sarajliji osumnjičenom za zlostavljanje najmanje sedam djevojčica određen pritvor
Foto: Arhiv / Općinski sud Sarajevo

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je održano ročište na prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva za određivanje pritvora M. Z., koji je uhapšen prije tri dana zbog sumnje da je seksualno zlostavljao više djevojčica u naselju u kojem stanuje.

"Sudija je prijedlog Tužilaštva prihvatio, te osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor", potvrđeno je iz općinskog Suda za portal Radiosarajevo.ba.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, odnosno utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, za ovaj slučaj se saznalo nakon pisanja portala Žurnal, kojima su se obratili roditelji zlostavljanih djevojčica.

Prema zasad poznatim informacijama, ovaj muškarac se sumnjiči da je u posljednjih nekoliko godina, seksualno uznemiravao najmanje sedam djevojčica iz komšiluka.

Roditelji su se medijima obratili zbog, kako su naveli, nezadovoljstva reakcijom policije i Tužilaštva, te straha da od cijelog slučaja neće biti ništa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije