Muškarac se zapalio pred hrvatskom ambasadom

Radiosarajevo.ba
Muškarac se zapalio pred hrvatskom ambasadom

"Muškarac se polio benzinom i zapalio pred zgradom Hrvatske ambasade u Sarajevu", potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo, prenose Nezavisne.

Prema pričama svjedoka, u pomoć mu je pritekao muškarac, koji je jaknom pokušao da ugasi vatru. 

Povrijeđeni muškarac (43) je prevezen u bolnicu Koševo. Kako je rečeno iz bolnice, pacijent je dovezen u 14:10 sati te je upućen na Kliniku za plastičnu hirurgiju. Prema prvim informacijama, vatra mu je zahvatila noge, međutim, još se ne može s preciznošću govoriti o tome kakve je povrede zadobio.

Policija je obaviještena u 13:40 sati, nakon čega je na teren upućena uviđajna ekipa.

"Što se tiče identiteta, nemamo još zvanično utvrđen identitet. Radi se o muškarcu rođenom 1969. godine i dok ne budemo imali potvrdu identiteta o tome ne možemo dalje govoriti", kazao je šef Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS, Irfan Nefić za Fenu.

Muškarac je podvrgnut operativnom zahvatu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a povrede koje je zadobio su teške. Radi se o povredi oba donja ekstremiteta. 

"On je internistički zbrinut na Klinici urgentne medicine i zatim prebačen na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Trenutno je u operacionoj sali gdje se rane hirurški zbrinjavaju, a prema posljednjim informacijama radi se o dubokim opekotinama oba donja ekstremiteta i on će postoperativno ići na intenzivnu jedinicu Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Povrede su teške", navela je Jandrić.

Još nisu poznati razlozi za ovakav čin. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije