Muškarac iz Hrvatske nestao u četvrtak, kćerka: "Rekao mi je da ide u Bosnu"

4
Radiosarajevo.ba
Muškarac iz Hrvatske nestao u četvrtak, kćerka: "Rekao mi je da ide u Bosnu"
Nestali.gov.hr / Ilija Vrdoljak (72)

Ilija Vrdoljak (72) otišao je u četvrtak u Bosanskom Brodu (BiH) i još se nije vratio kući. Njegova porodica je policiji u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj pravila njegov nestanak.

Biciklom je otišao s adrese prebivališta u Slavonskom Brodu, a prema informacijama policije, bio je obučen u plavu košulju s prugama kratkih rukava, plave hlače i plave papuče.

Osim policije, u potragu se uključila i njegova kćer Valentina Vrdoljak Jurić koja zajedno sa svojim suprugom traži oca.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Pronađen muškarac koji je jutros nestao kod Rajlovca

Pronađen muškarac koji je jutros nestao kod Rajlovca

"Uspjela sam dobiti snimke s nadzorne kamere Trgovačkog centra Vrata Bosne na kojima se vidio da se sjeo na bicikl i odvezao se u smjeru Odžaka, odnosno Liješća. Snimila ga je kamera i kod Školskog centra, a vidjele su ga i dvije žene. Nakon toga gubi mu se svaki trag", ispričala je Valentina za 24sata.hr.

Snimak nadzorne kamere
Nestali.gov.hr: Snimak nadzorne kamere

Dodaje kako je policija potvrdila da je iz Hrvatske izašao u četvrtak u 8:15 na graničnom prijelazu Slavonski Brod, ali da nije evidentiran njegov povratak u Hrvatsku.

"Posljednji put smo se čuli u srijedu navečer i rekao mi je da ide u Bosnu. Pitao me trebam li šta. Rekao je da se odmah kupi sve što mu treba vraća natrag da stavi ručak kuhati", rekla je Ilijina kćer.

Kontaktirala je i Dom zdravlja u Bosanskom Brodu i bolnicu u Doboju.

"Rekli su mi da je praksa da ako nekome od naših tamo pozli da ga odmah voze u Slavonski Brod", navela je.

Iz PU brodsko-posavske poručili su da je nestanak u BiH prijavila njegova porodica te da su odmah kontaktirali kolege i da su stalno u kontaktu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije