Muriz Memić: Ovo je stvorilo najveći most između Davora i mene

Radiosarajevo.ba
Muriz Memić: Ovo je stvorilo najveći most između Davora i mene
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Neformalno okupljanje građana u Sarajevu

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i poruke su iste kao i sinoć, a to je da se neće odustati od borbe za pravdu i istinu u slučajevima David Dragičević, Dženan Memić, ali i ostalim slučajevima gdje porodice traže istinu i pravdu.

Na skupu se pojavio i Muriz Memić koji je danas u Banjoj Luci pružio podršku Davoru Dragičeviću.

"Sada sam stigao iz Banja Luke. Danas je postavljen najveći most između mene i Davora. Uhapsili su njega i druge bez ikakve osnove. Pojedinci iz države su izgleda spremni sve da urade da zaštite sebe i svoje pozocije. U februaru planiram velike proteste", poručio je Muriz Memić.

"Prenosim vam pozdrave iz Banja Luke. Ovo jučer što su uradili je bilo brutalno. Sve je bilo planirano, samo da se skloni Davor i obilježja sa trga. Nećemo stati, znamo ko su ubice, evo ministar Lukač pravi press konferenciju na kojoj sam sebe demantuje.

Poruka od Davora je da neće nikada stati, nek se zakon sprovodi na svima. Nek sprovedu zakon i na nama, ali prvo na ubicama. Nema potrebe da blokiramo saobraćaj, molim vas za dostojanstvo, nastavljamo sa borbom i protestina. U januaru imam obećanja da će se pokrenuti istraga, a ako ne bude organizovat ćemo velike proteste.

Niko ne ruši RS, već kriminalce, šta mislite koliko je jučer ono koštalo u Banjoj Luci i policija koja govori "drži ga bre". Narod je ispravno postupio i izmicao se od policije. Hvala vam svima i zamolit ću vas da dođete ponovo kada vas pozovem, jer pomažete i sebi i nama", rekao je Memić.

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu nalaze se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a tu su i pripadnici interventne policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije