MUP ZDK o navodnom incidentu na magistralnom putu M-17: "Nije bilo nikakvog zalijetanja vozila"

0
A. Ka.
MUP ZDK o navodnom incidentu na magistralnom putu M-17: "Nije bilo nikakvog zalijetanja vozila"
Foto: Fena / Protest zeničkih rudara

Na društvenim mrežama te u pojedinim medijima objavljeno je da se prilikom protesta rudara na magistralnom putu M-17 dogodio incident.

Navedeno je da se nepoznati muškarac navodno vozilom zaletio na rudare.

"Nije došlo do nikakvog zalijetanja vozila na rudare, a samim time nije bilo potrebe ni za intervencijom policije", kazao je za portal Radiosarajevo.ba Elemdin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Kako saznaje naš portal, rudari su sjeli na asfalt i tijelima stali ispred prvog vozila koje je naišlo. Izbila je kraća verbalna rasprava i sve se na tome i završilo.

Podsjetimo, rudari RMU Zenica danas su blokirali magistralni put M-17, iako je predsjednik Sindikata tog preduzeća Elvedin Avdić od njih zatražio da završe sve aktivnosti i vrate se u Dom rudara.

Podsjećaju da se gradonačelnik Fuad Kasumović, kao najodgovornija osoba za nastalu situaciju u RMU Zenica, ne oglašava od prošlog petka, kada su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, i da su primorani na ovakav potez.

Mogu se čuti i najave da će rudari na M-17 ostati sve do deblokade računa RMU Zenica.

Policija preusmjerava vozila na autoput, zbog čega su trenutno velike gužve u saobraćaju.

Podsjetimo, stotinjak rudara Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, predvođeni predstavnicima Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine, proveli su noć na otvorenom ispred Gradske uprave Grada Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije