MUP spreman za EYOF: Saznajte u kojim ulicama je večeras zabranjen saobraćaj

N. Ka.
MUP spreman za EYOF: Saznajte u kojim ulicama je večeras zabranjen saobraćaj
Foto: Admir Kuburović / Sarajevo pred otvaranje EYOF-a

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF), ili popularno Omladinska olimpijada, počinje večeras u Sarajevu i trajat će do 16. februara 2019.godine.

Sretno omladino, danas počinje EYOF: Ovo su satnice, raspored, borilišta...

"Uprava policije je preduzela sve mjere radnje za osiguranje EYOF-a. Sve je spremno i imamo dovoljan broj policijskih službenika da osiguraju ovaj događaj", kazala je Suvada Kuldija, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS za Radiosarajevo.ba.

Policijski komesar formirao je Štab akcije „EYOF 2019“, koji preduzima mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te je sačinjen Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja, na svim takmičarskim mjestima ( borilišta planine Bjelašnica i Igman, dvorane Zetra i Skenderija, Olimpijsko selo - smještaj učesnika hoteli „Hills“ i „Hollywood“, medija press centar hotel „Terme“, ceremonija otvaranja Festivala Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“).

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo, biće pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u građanskim odjelima.

 Večeras će u gradu biti izmijenjen i režim saobraćaja:

• Zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja zimskog olimpijskog festivala 'EYOF 2019.' u periodu od 7- 17.02.2019. godine, zabranjuje se saobraćaj u ulici Mustafe Pintola (od spoja sa ulicom Mala Aleja do kraka istoimene ulice koja vodi do Doma zdravlja „Ilidža“) i u ulici Nova Butmirska cesta-novoizgrađena saobraćajnica uz rijeku Željeznicu (od raskrsnice sa ulicom Dr. Mustafe Pintola do mosta Alije Izetbegovića, u vremenu od 07 do 23 sati).

• U vremenu od 12 do 23 sati, doći će do zabrane saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina).

• Zabrana se neće odnositi na vozila učesnika i zvaničnika ceremonije otvaranja 'EYOF-a 2019.' i svih ostalih vozila iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BIH, te neometan prolaz vozila medicinskih službi.

• U vremenu od 8 do 23 sati, doći će do zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).

• U vremenu od 12 do 23 sati, dolazit će do povremene kratkotrajne zabrane saobraćaja u jednoj traci u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Titova do raskrsnice sa ulicama Patritoske lige i Betanija). 

"Apelujemo na građane, da svojim ponašanjem daju doprinos, da ova manifestacija protekne u sigurnom ambijentu kako bi na najbolji način prezentovali Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu", dodali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije