MUP RS: Pojačane kontrole, ali ne i punktovi na međuentitetskoj liniji s FBiH

Fena
MUP RS: Pojačane kontrole, ali ne i punktovi na međuentitetskoj liniji s FBiH
/ Foto: MUPRS

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) ponovili su danas da nemaju postavljene punktove na međuentitetskoj liniji razgraničenja RS s Federacijom BiH.

Pojasnili su da su u toku pojačane policijske kontrole u smislu poštovanja Zaključka Štaba za vanredne situacije u RS-u o zabrani kretanja van mjesta prebivališta tokom vikenda.

U tom bh. entitetu od danas od 12 do sutra do 18 sati na snazi je zabrana kretanja građana iz mjesta prebivališta, s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa COVID-19.

Ta zabrana ne važi za građane koji su primorani na napuštanje mjesta prebivališta zbog potreba procesa rada, za šta moraju imati potvrdu poslodavca, navode iz Štaba za vanredne situacije u RS-u.

Stevandić: Neozbiljnost FBiH provocira izlazak MUP-a RS na entitetsku granicu?

Šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić rekao je da na graničnim prelazima na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) u vezi sa preduzetim mjerama za suzbijanje koronavirusa vlada kompletna neozbiljnost, te je izrazio nadu da takvo neodgovorno ponašanje nije provokacija RS-u da izvede svoju policiju na međuentitetsku liniju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije