Potvrđeno / MUP RS odustao od formiranja rezervog sastava policije!

24. 06. 2019. u 14:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopuna Zakona o policiji i  unutrašnjim poslovima Republike Srpske, a koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Oni su rekli da su na ovo odlučili zbog toga što za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, te opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom.

"Potrebno je i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezerevni sastav stavio u funkciju. U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo će razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva", naveli su iz MUP-a manjeg bh. entiteta.

Pojansili su da su odlučili i da reorganizuju sve interventne snage radi bržeg i ekefikasnijeg odgvora na bezbjednosne izazove, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

"Radi boljeg funkcionisanja, Jedinica za podršku će promijeniti naziv u Žandarmeriju, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP RS, prevashodno mladim policijacima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademije", dodali su iz MUP-a RS.

KOMENTARI (1)