MUP RS ne vjeruje Draganu Paravinji

Radiosarajevo.ba
MUP RS ne vjeruje Draganu Paravinji

Za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) iskazi Dragana Paravinje nisu vjerodostojni, pa stoga i ne žele komentirati njegove tvrde da je sva priznanja, kako je rekao, dao u Banjoj Luci nakon što je pretučen. 

Portparolka MUPRS-a Mirna Šoja kazala je da je Paravinja ranijim iskazima pokazao da “nije vjerodostojan i dosljedan u davanju izjava, pa tako i u ovom slučaju". 

Branilac Paravinje Milana Bulić rekla je danas, nakon glavnog pretresa pred Osnovnim sudom u Sokocu, da je njen branjenik tvrdio, dok ga je posjećala u pritvoru u Kuli, da je prema njemu vršena sila, da je tučen u MUPRS-a u Banjoj Luci i da je zbog toga dao izjavu kakvu je dao. 

Paravinji je savjetovala da se javi ljekaru u Kazneno-popravnom zavodu Kula i da ljekar da’ svoj nalaz. 

Dragan Paravinja je ranije priznao istražiocima RS-a i Hrvatske da je Antoniju Bilić iz Drniša 7. juna povezao svojim kamionom dok je stopira za Split, te, kako je rečeno od strane policije, po sopstvenom priznanju ubio i tijelo bacio u Krku. 

Međutim, iako je Paravinja, nakon hapšenja 26. juna na području Srpca, gdje je pobjegao nakon ubistva u Hrvatskoj, dao takvo priznanje, postoje određene sumnje prema njegovom iskazu kada je u pitanju Antonija Bilić. 

Paravinja je danas pred sokolačkim Osnovnim sudom tvrdi da nije kriv po optužbi za pokušaj silovanja djevojke čiji su inicijali G.S. sa Pala 2002. godine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije