MUP KS: Razbojništva, pljačka benzinske pumpe

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Razbojništva, pljačka benzinske pumpe

Službenici policijske stanice PS Stari grad u subotu u 5 sati ujutro uhapsili su I.E. (1968) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Uhapšeni je istog dana, nakon kriminalističke obrade, pušten iz službenih prostorija MUP-a.

Službenici policijske stanice Ilijaš u subotu u 16.35 sati uhapsili su D.D. (1990), M. K. (1991) i D. M. (1984.) svi iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe. M.K. i D.M su nakon kriminalističke obrade pušteni iz službenih prostorija, dok je D.D. zadržan u Odsjeku za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Pljačka pumpe u Novom Sarajevu

U ul. Hamdije Čemerlića u opštini Novo Sarajevo, na benzinskoj pumpi Energopetrol u subotu oko 17 sati nepoznata osoba pokušala je izvršiti razbojništvo, zaprijetivši pištoljem radnicima B.N. i I. M., od kojih je otuđila određenu sumu novca, nakon čega se pokušala udaljiti s mjesta događaja u Golfu registarskih oznaka 609-T-026, u čemu su ga spriječili radnici benzinske pumpe.

Tada je došlo do fizičkog obračuna između radnika pumpe i nepoznatog razbojnika u kojem su svi zadobili povrede, nakon čega su prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je konstatirano da su radnici zadobili lakše, a razbojnik teške tjelesne povrede.

Službenici policije su potom uhapsili izvršioca ovog krivičnog djela T.M. (1977) godine iz Sarajeva, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći, zadržan u Odsjeku za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Istog dana u večernjim satima, službenici policijske stanice Stari grad uhapsili su J.S. (1969) i P.S. (1970) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe. Oni su predati u prostorije Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Vožnja u alkoholiziranom stanju, bez vozačke...

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su tokom redovne kontrole saobraćaja uručili 278 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 59 vozača. Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, te pet osoba koje su vozilom upravljale prije sticanja prava na to.

Četiri vozila isključena su iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a dok je sedma vozila isključeno iz saobraćaja jer nisu bila registrovana, saopšteno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije