MUP KS: Prvi maj uz požare, pljačke i razbojništva

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Prvi maj uz požare, pljačke i razbojništva

Prvomajski praznici u glavnom gradu Bosne i Hercegovine protekli su mirno, prema ocjeni Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Zabilježeno je nekoliko požara, narušavanja javnog reda i mira, te određen broj pljački.

U ulici Ašikovac broj 46, općina Centar, u srijedu je oko 01.25 sati došlo do požara na stubu za elektroinstalaciju, koji se nakon toga proširio na pomoćni objekat, šupu i garažu, korisnika Z.D. iz Sarajeva. 

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) požar je ugašen i nije bilo povrijeđenih osoba, a navedeni objekti su u potpunosti izgorjeli. 

Uviđajem je konstatovano da je do požara došlo na stubu za elektroinstalacije usljed kvara na elektroinstalacijama nakon čega se požar proširio na navedene objekte. 

Na lokalitetu naselja Bare, općina Hadžići u srijedu je oko 20.45 sati došlo do tuče s jedne strane između S. M. (1991) i s druge M. A. (1990) i M. S. (1982) svi iz Hadžića. 

Svi učesnici u sukobu zadobili su ubodne rane i to S. M. povrede u vidu ubodne rane na obadvije ruke, M. A. povrede u vidu ubodne rane obadvije noge i M. S. povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđa. 

Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, gdje su kod S. M. konstatirane lake povrede nakon čega je otpušen iz KCU Sarajevo, dok su M. A. i M. S. zadobili neutvrđen stepen povreda i zadržani su na daljem liječenju. 

Policijski službenici Četvrte PU-PS Hadžići u 23.45 sati uhapsili su S. M. (1991) iz Hadžića, zbog „lake tjelesne ozljede“. 

U srijedu su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili 133 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 29 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri vozača bez položenog vozačkog ispita, pet osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno vozilo je isključeno-neregistrovano, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije