MUP KS: Pokušaj ubistva, krađe, požar...

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Pokušaj ubistva, krađe, požar...

Policijski službenici II Policijske Uprave Novo Sarajevo lišili su slobode, na osnovu potrage, K.A., rođenog 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao ubiti  D.B. iz Sarajeva.

NAPAD NA RADNIKA U PICERIJI
U ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica u srijedu je izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnikom u piceriji “U2 Chicenn”.

Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

PODMETNUT POŽAR NA VOZILU
Uu ulici Hladivode, općina Stari Grad Sarajevo, u srijedu je došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “VW Golf 2”, vlasništvo D.F. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je vozilo u potpunosti izgorilo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica.

NAPAD NA POLICAJCA
Zbog napada na službenu osobu u srijedu je lišen  slobode L.S., rođen 1988.godine u Sarajevu.

On je prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede.

PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO
U srijedu je u nasellju u naselju Donji Hadžići, primjećeno beživotno tijelo NN ženske osobe. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su pronašli beživotno tjelo, a od strane ljekara konstatovana je smrt iste.

Beživotno tjelo je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i identifikaciji NN ženske osobe.

STANJE U SAOBRAĆAJU
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 31 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, devet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam  neregistrovanih motornih vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije