MUP KS o Povorci ponosa: Angažovan je dovoljan broj policajaca

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS o Povorci ponosa: Angažovan je dovoljan broj policajaca
Foto: Radiosarajevo / S ranijeg održavanja Povorke ponosa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koje će i ove godine obezbjeđivati Povorku ponosa, oglasili su se na zvaničnoj web-stranici te su objavili bitne informacije, uključujući i onu da će doći do izmjene u odvijanu saobraćaja.

"Obzirom da je 25. juna planirano održavanje javnog skupa u pokretu, "BH povorka ponosa 2022”, te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Za potrebe osiguranja navedenog skupa angažovan je dovoljan broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskih agencija.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

S tim u vezi, ovom prilikom molimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja.

Također, koristimo priliku da skrenemo pažnju na obavezu poštivanja zakonitih uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije