MUP KS ne dopušta skup na entitetskoj liniji na Dobrinji: Poznata nova lokacija

14
Radiosarajevo.ba
MUP KS ne dopušta skup na entitetskoj liniji na Dobrinji: Poznata nova lokacija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protest (Arhiv)

Aktivista Sanin Musa pozvao je ranije danas građane da se odazovu kontraskupu na entitetskoj liniji u sarajevskom naselju Dobrinja gdje će se okupiti pristalice predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika. Međutim, MUP Kantona Sarajevo odbio je ovaj zahtjev te će se okupljanje održati na Alipašinom Polju kod Fahdove džamije.

Objavu Sanina Muse prenosimo u cijelosti:

"Iako sam mislio da danas idemo u mirnoj šetnji prema tzv. međuentitetskoj liniji na Dobrinji, ipak ćemo se samo okupiti u 17 pred Fahdovom džamijom, kao što je najavljeno i napraviti mirni skup.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Policija Kantona Sarajevo nam neće dozvoliti da idemo dalje, što mi je iskreno žao! Volio sam doći na metar od tih fašista, da se malo pogledamo oči u oči.

Ne bi im taj pogled baš bio prijatan! Ipak, pokazali smo ovih dana da u ovim narodu nije sve pomrlo, da ima budnih, za Državu BiH spremnih, i da nismo repa bez korijena!

Zato, danas pred Fahdovu džamiju, koja je izabrana zato što je blizu lokaciji gdje će se oni okupiti, sa zastavama i državnim obilježjima! Što više!", naveo je Sanin Musa u novom obraćanju.

Iako sam mislio da danas idemo u mirnoj šetnji prema tzv.međuentitetskoj liniji na Dobrinji, ipak ćemo se samo okupiti u...

Posted by Sanin Musa on Friday, September 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije