MUP KS-a donirao hranu i higijenske artikle migrantima

Radiosarajevo.ba
MUP KS-a donirao hranu i higijenske artikle migrantima
Foto: MUP KS-a / MUP KS donirao hranu i higijenske artikle migrantima u Azilantskom centru Salakovac

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova KS na čelu s ministrom Vedranom Mulabdićem danas je posjetila Azilantski centar "Salakovac" te uručila Crvenom križu Grada Mostara donaciju u vidu prehrambenih i higijenskih artikala za potrebe migranata.

"Prije svega, ova gesta je odaziv na apel Crvenog križa da se što više kantonalnih i državnih institucija uključi u prikupljanje materijalne pomoći migrantima, a u cilju lakšeg prevazilaženja problema koje sa sobom nosi migrantska kriza. Osobno bih apelirao na sve institucije da sličnim aktivnostima olakšaju boravak migrantima. Ovakvim aktivnostima uveliko ćemo obezbijediti i lociranje migranata na jednom mjestu što je naravno veoma bitno za njih same, a posebnos distance svih vidova sigurnosti sigurnosti za naše građane", rekao je Mulabdić.

Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara, zahvalio se ministru i MUP-u KS na donaciji.

"Ovo je vrijedna donacija koja će nam olakšati aktivnosti pripreme obroka za 179 migranata i 33 osobe kojima je priznat status izbjeglice u BiH, a među kojima je oko 40-ero djece. Apeliramo i na druge institucije da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante", izjavio je Kajtaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije