MUP i Tužilaštvo TK u četvrtak će javnosti otkriti sve detalje istrage o masakru u Gradačcu

2
Radiosarajevo.ba
MUP i Tužilaštvo TK u četvrtak će javnosti otkriti sve detalje istrage o masakru u Gradačcu
Foto: Kolaž / Nermin Sulejmanović

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona zajedno sa tamošnjim Ministarstvom unutrašnjih poslova u četvrtak će prezentirati pribavljene dokaze i koje su istražne radnje poduzete u slučaju masakra kojeg je počinio Nermin Sulejmanović.

Medijima će se obratiti glavni kantonalni tužitelj TK Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

Kako su naveli iz Tužilaštva TK tema konferencije za medije su: provedene istražne radnje i analiza pribavljenih dokaza vezanih za trostruko ubistvo i tri pokušaja ubistva u Gradačcu od 11. avgusta ove godine.

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. avgusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije