Muhamed Ali Gaši osuđen na 17 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Muhamed Ali Gaši osuđen na 17 godina zatvora
Foto: Arhiv

Donošenjem presude Vrhovnog suda, i pravosnažo je okončan krivični postupak vođen pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, protiv Muhameda Alija Gašija i drugih. Muhamed Gaši osuđen je na 17 godina zatvora, javila je Federalna TV.

Mirso Krasnić služit će zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i po godine, a na godinu i dva mjeseca, osuđeni su Amir Kasumić i Muharem Čaušević. Na godinu i po osuđeni su Engin Proho i Sinan Ljuca te Edin Hot na dvije godine. Bratu Muhameda Alija Gašija Azizu Gašiju dosuđena je kazna zatvora u trajanju od godinu i deset mjeseci.

Muhamedu Gašiju zatvorska kazna je smanjena za tri godine. Naime, Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio gaje na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi sa krivičnim djelima protupravnog zauzimanja nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistva u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Engin Proho tada je osuđen na dvije i po godine zatvora, Mirso Krasnić na šest i po godina, Muharem Čaušević na godinu, a Sinan Ljuca na dvije godine i pet mjeseci.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije