Muftija Fazlović: Briga o slabim i nemoćnim poseban ispit naše velikodušnosti

Anadolija
Muftija Fazlović: Briga o slabim i nemoćnim poseban ispit naše velikodušnosti
Anadolija / Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović

Kurban-bajram je posebna, dragocjena prilika da provjerimo svoje uže, koje nas iskrenom vjerom povezuje s Bogom Milostivim, kao što nas našim plemenitim djelom i dobrotom povezuje s drugima, rekao je upućujući bajramsku poruku danas u Tuzli muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

˝Ovaj blagdan nas podsjeća da su ibadeti hadža i kurbana u vremenima prije nas ljudima mnogo koristi donosili. Oni su propisi od Gospodara ljudi, a na Zemlji su ih ustanovili Njegovi miljenici. Tako ćemo i mi, u našem vremenu, osjetiti dobrobit svojih bajramskih ibadeta. Obnovit ćemo našu duhovnu snagu, naše porodične vrijednosti i upotpunit ćemo najljepša ljudska svojstva˝, poručio je muftija Fazlović. 

Muftija Fazlović je zamolio Allaha dž.š. da u velikom danu Arefata primi dove hadžija i vjernika te da u sutrašnjem danu Bajrama primi kurbane vjernika i učini ih razlogom sigurnosti i napretka njihovih porodica. 

˝Neka nas kurban približi našem Stvoritelju i neka unese više samilosti i poštovanja među nama. Naša stalna obaveza je prema slabom i nemoćnom. Briga o njihovom stanju poseban je ispit naše velikodušnosti. Molimo Svemogućeg Boga da bereket Bajrama osnaži naše zajedništvo, kao i blagonaklonost i dobrotu prema svim ljudima˝. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije