Bravo / Mozzart od početka epidemije donirao pomoć bolnicama u 19 gradova!

07. 12. 2020. u 10:34:00 Promotivni tekst

Shares: 1

Od Bihaća, preko Banje Luke, Tuzle i Sarajeva, pa sve do Foče i Trebinja - 19 gradova je humanitarni karavan kompanije Mozzart obišao tokom epidemije korona virusa, uvijek vodeći računa da donacije stižu u sama žarišta.

Iz nedjelje u nedjelju je ovaj privredni gigant pomagao bolnicama širom zemlje, najprije kroz finansijske donacije, a onda i u velikoj akciji uručenja vitaminskih paketa za ljekare i pacijente u čak 19 zdravstvenih ustanova! Medicinski radnici bili su dirnuti ovim gestom, a ukupno je donirano više od 10 tona voća.

Kroz paket pomoći od 112.000 KM i brojne akcije, regionalni lider u oblasti igara na sreću je akcenat na društveno-odgovornom radu ove godine stavio na podršku zdravstvenom sistemu i onima koji već mjesecima ne skidaju skafandere i danonoćno vode borbu za ljudske živote.

Donacija u Doboj - undefined

Foto: Mozzart Sport: Donacija u Doboj

Iz nedjelje u nedjelju je ovaj privredni gigant pomagao bolnicama širom zemlje, najprije kroz finansijske donacije, a onda i u velikoj akciji uručenja vitaminskih paketa za ljekare i pacijente u čak 19 zdravstvenih ustanova! Medicinski radnici bili su dirnuti ovim gestom, a ukupno je donirano više od 10 tona voća.

Donirana pomoć bolnicama u 18 gradova u BiH - undefined

Foto: Mozzart Sport: Donirana pomoć bolnicama u 18 gradova u BiH

Riječi glavnog medicinskog tehničara bolnice u Travniku, Ekrema Mrakića, najbolje oslikavaju koliko je važno da doktori osjete da zajednica misli na njih:

"Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku u ovim teškim danima".

Poruku ljekarima da istraju u ovoj borbi poslale su i najveće sportske zvezde u regionu, na Mozzartovim humanitarnim All Star turnirima u video-igri FIFA 20. Učestvovali su Luka Jović, Ivan Šaponić, Nikola Milenković, Luka Adžić, Veljko Nikolić, Mihajlo Nešković, Amer Gojak, Boris Radunović, Džanan Musa, Luka Mitrović i Damjan Dostanić.

Donacija u Tuzlu - undefined

Foto: Mozzart Sport: Donacija u Tuzlu

Nije bilo toliko važno ko će pobjediti u mečevima koje je prenosio Sportklub, nego koliko će se novca prikupiti za pomoć bolnicama u Beogradu, ali i BiH. Na taj način je obezbjeđeno po 6.000 KM za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetski klinički centar u Tuzli, po želji prvotimca Torina i rođenog Sarajlije Amera Gojaka, odnosno Darka Todorovića koji se afirmisao u tuzlanskoj Slobodi.

U više gradova je dva puta uručena pomoć, pa je u Sarajevu pružena podrška i ljekarima Opšte bolnice “Dr. Abdulah Nakaš”.

"Imamo formiran kovid-odjel, a donacija voća i prirodnih sokova je došla u pravom trenutku, jer su radnici na izmaku snaga", poručili su iz ove ustanove, dok su i u Tuzli bili veoma zahvalni što ih se Mozzart sjetio i u akciji podjele vitaminskih paketa.

Donacija u Bijeljinu - undefined

Foto: Mozzart Sport: Donacija u Bijeljinu

Pored ova dva grada, donacije su uručene i u Trebinju, Bijeljini, Banjoj Luci, Doboju, Zvorniku, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Gradišci, Mostaru, Zenici, Bihaću, Foči, Brčkom, Sanskom Mostu, Travniku i Gračanici.

"Od samog početka pandemije, kompanija Mozzart daje podršku zdravstvenim radnicima širom zemlje kroz različite donacije. Želimo da ljekarima koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv korona virusa damo podršku i pokažemo koliko cijenimo njihovo zalaganje u ovim teškim trenutcima. Nastavićemo i dalje sa svojim humanitarnim aktivnostima i potrudićemo se da pomoć stigne gdje god da je potrebna", poručila je Selma Salkanović, rukovodilac Korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Donacija u Zenicu - undefined

Foto: Mozzart Sport: Donacija u Zenicu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)