Možda i danas bude kiše: Objavljena prognoza za vikend, stiže zahlađenje

Radiosarajevo.ba
Možda i danas bude kiše: Objavljena prognoza za vikend, stiže zahlađenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Ivan Sedlo 17, Bugojno i Srebrenica 18, Drvar, Sarajevo, Sokolac i Zvornik 19, Jajce i Livno 20, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Zenica 21, Bihać, Doboj i Tuzla 22, Bijeljina, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 23, Mostar, Neum i Trebinje 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Bioprognoza: Većim dijelom dana preovladavaće povoljne biometeorološke prilike. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. U poslijepodnevnim satima poželjno je djelimično umanjiti aktivnosti, obzirom da će osjet sparine biti izraženiji, a ugođaj bi mjestimično mogli pokvariti lokalni pljuskovi. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, ponegdje u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u većem dijelu Bosne istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stepeni. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva mogući su lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 31 stepen.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i gmljavina se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće obilnije padavine praćene gradom i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a najviša dnevna od 25 do 32, na jugu do 36 stepeni.

Subota: U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije