Motoristi i ove godine odaju počast srebreničkim žrtvama

Radiosarajevo.ba
Motoristi i ove godine odaju počast srebreničkim žrtvama

Kako bi iskazali podršku žrtvama genocida u Srebrenici, oko 350 motorista krenut će 10. jula iz Sarajeva prema Potočarima uz poruku "Da se ne ponovi i ne zaboravi". 

Organizator Motomaratona Sarajevo - Potočari Enver Suljić kazao je za agenciju Fena da su pripreme u toku te da se sve odvija prema planiranim aktivnostima. Naglasio je da motoristi još uvijek dolaze iz mnogih država kao što su Hrvatska, Crna Gora, Italija, Austrija, Švicarska, Slovenija i Njemačka

Na putu do Potočara planiraju položiti cvijeće i odati počast ubijenim civilima, kao što je Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva te Memorijalni centar u Vlasenici. 

Najavio je i održavanje defilea kroz Sarajevo. Motoristi će se okupiti na velikom parkingu kod Energoinvesta na Ilidži odakle će krenuti prema Vijećnici, a onda prema Kladnju. 

„Neizostavna je i posjeta našem borcu, nani Fati Orlović u Konjević-Polju kojoj svake godine nosimo hediju“, objasnio je Suljić. 

Nakon dolaska u Potočare pridružit će se učesnicima Marša mira Nezuk - Potočari te 11. jula klanjati dženazu za 136 žrtava, među kojima je i 18 maloljetnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije